Documentaires

Stichting Amurang Indonesie

Deze documentaire maakte ik in opdracht van Stichting Amurang. Stichting Amurang zet zich in voor het welzijn van kansarme Indonesische kinderen en jongeren. In deze documentaire wordt duidelijk wat Stichting Amurang tot nu toe gedaan heeft om te werken aan zijn doelstellingen op het eiland Sulawesi (Indonesië).

Stichting Sinsoluca Equador

Binnen de muren van de stichting kunnen de jongeren terecht voor lessen in taal en rekenen en wordt hen het belang van onderwijs, hygiëne en goede voeding uitgelegd. Veel van de kinderen die bij Sinsoluka aankloppen zijn analfabeet en hebben een leven van verwaarlozing, verslaving, misbruik en agressie achter de rug. Sinsoluka wil hen helpen aan onderdak, voeding, een plaats om zich veilig te voelen en een opleiding te volgen, zodat zij een kans hebben op een toekomst waarin zij verstandige keuzes maken.

Wereldburgers van de Voorstreek

In opdracht van Leeuwarder Courant en Tryater mocht ik vier korte reportages maken over Wereldburgers van de Voorstreek. Wereldburgers van de Voorstreek is een van de hoofdprogramma’s van Culturele Hoofdstad 2018.  In deze film muziekfanaat Wobbe van Seijen aan het woord.

Urban Farming

In opdracht van Boerderij.nl
In Den Haag staat de grootste stadsboerderij van Europa: een professionele groente- en viskwekerij in en op een oud kantoorgebouw van Philips. UF002 De Schilde is dit voorjaar geopend. Managing director Mark Durno leidt rond en vertelt over dit bedrijf en over ‘aquaponics’, de combinatie van vis- en groentekweek in een stadsomgeving.